2013. június 5., szerda

08. Miért jó ez neked, Zayn?

Sziasztok! Ismét itt a friss fejezet, ami remélem, hogy nagyon fog tetszeni mindenkinek! Köszönöm a 10 megjegyzést, nagyon aranyosak vagytok! Köszönöm a díjakat is, amiket kapok! Ide is várok komikat, mert mindenki véleménye számít! Köszönöm a figyelmet!
Jó olvasást!

ZAYN MALIK

/2010.05.21.kedd/
   A tanár úr vészjóslóan méregetett, miközben apámmal társalgott. Érzem, hogy ennek nem lesz jó a végkimenetele. Szokásomhoz híven én húzom a rövidebbet. Mr. Brush még egyszer rám pillantott, majd letette a telefont, s megköszörülte a torkát.
- Uraim, amint megérkeznek a szüleik, lesz egy kisebb beszélgetésünk. Utána távozhatnak - közölte nyugodt hangon.
Remek! Büntetést fogok kapni, pusztán azért, mert egyszer az életben visszavágtam egy utálómnak. Ez az én formám. Ügyes vagy Zayn. Így is "fel fogom adni magamat" pénteken, Liam ötletéhez híven, s ha anyáék ezért is kibuknak, nekem annyi. Nem mintha, alap esetben nem szarnának le, de ha az iskolában van valami, azért mindig kapok. Ez egy hónap híján, nyolc év tapasztalata.
Egy mély sóhaj kíséretében ránéztem a falon lévő órára, majd kezeimet összekulcsoltam, s az ölembe ejtettem őket. Lejjebb csúsztam a fotelben, s vártam, hogy bekövetkezzen a szülői igazságszolgáltatás. Talán egy negyed óra telhetett el, amikor valaki kopogtatott az ajtón, majd kitárta. Feltételezem Matthew édesanyja léphetett be rajta, ugyanis az én apám, nem a pontosságáról híres, s nincs szőke derékig érő haja. 
Mikor ránézett fiára kezeit szájához kapta, s Matthewhoz sietett. Megragadta állát, s felemelte a fejét. Arca minden egyes centiméterét végigpásztázta, majd végigsimított rajta. 
- Kisfiam, hát mi történt az arcoddal ! - aggodalmaskodott, majd fél szemmel rám sandított, s lenézően végigmért. Kösz, nagyon kösz - morogtam magamban. - Nézz rám te is úgy, mintha tetves lennék. 
- Khm.. - hívta fel magára a figyelmet Mr. Brush, mire Matthew anyja felé fordult, majd közelebb lépett az asztalhoz. 
- Jó napot igazgató úr! Matthew anyukája vagyok. Mi történt?
- Nos, véleményem szerint várjuk meg Mr. Malik édesapját is ezzel a beszélgetéssel - jelentette ki, majd hátradőlt karosszékében. Megint ez a "Mr.Malikozás", szétcincálja az idegeimet eme megszólítással. Van nekem rendes nevem is, miért nem képes azon szólítani?! - Addig is Mrs. Cook foglaljon helyet.
Mrs. Cook egyenesen Matthew mellé ült a kanapéra, s megfogta a kezét. Szereti a fiát, minden egyes mozdulata ezt sugallja. Bármit megtenne érte, még ölni is képes lenne, ha a gyerekéről van szó. Amolyan minta anyának látszik. Pont olyannak, ki elkényezteti a gyerekét, s mindent meg ad neki, még azt is, amire életében nem lesz szüksége. Felsóhajtottam, amikor eszembe jutott, hogy engem sosem szeretett senki ennyire, s valószínűleg nem is fog már. Életem végéig egy kiközösített, lenézett ember maradok.
Gondolatmenetemet egy hangos kopogtatás zavarta meg, majd belépett édesapám a terembe. Feszült csönd következett. Még rá nézni is alig mertem. Apa idegesen rám pillantott, mire szemeimet lesütöttem.
- Jó napot! - üdvözölte a jelen lévőket.
- Szép napot uram! Kérem foglaljanak helyet itt - mutatott Mr. Brush az asztalával szemben elhelyezkedő két székre. Apa, s Mrs. Cook leültek. Mr Brush felvázolta számukra a történteket újra. Természetesen - számomra -  eléggé fontos részleteket kihagyott a meséből. Mihelyt az igazgató befejezte beszédét apám hátranézett, s megrázta a fejét. Láttam a szemében, hogy mérges, rettentően mérges, és ideges rám. Legszívesebben agyon ütne, ha tehetné. Megforgattam a szememet, s vártam, hogy valaki megszólaljon.
- Zayn majdnem megölte a kisfiamat, ez súlyos következményeket von maga után - csattant fel Mrs.Cook, mire szemeim kikerekedtek, s úgy pislogtam, mint akinek a szemébe ment valami. 
- Azért az ön fia sem volt rest, hölgyem. Legalábbis a kisfiam arcán lévő sérülés azt mutatja - szállt vele vitába apa, s külön kihangsúlyozta a "kisfiam" szót. 
- Ugyan már! Matthew csak védekezett! 
- Micsoda?! - pattantam fel, mint kinek fenekébe tűt szúrtak. - Külön kikérem magamnak! Matthew ütött először! 
- Azt is mondd el te, mit csináltál - dörmögte Matthew az orra alatt.
- Pf, ahhoz képest, amit te műveltél velem az elmúlt nyolc évben, ez a kis esés semmi volt. Megaláztál, kivetettél - ordítottam a képébe. Matthew tátott szájjal figyelte düh kitörésemet. Szólásra nyitotta a száját, azonban hang nem jött ki a torkán. 
- Zayn, kérlek ülj vissza a helyedre. Majd a szüleitekkel megbeszéljük! Még egy szót meghallok, mind a ketten igazgatóiban részesültök! - csitította kitörő konfliktusunkat Mr.Brush. Beszívtam a levegőt, majd hangosan kifújtam, s levágtam magamat a fotelbe. Hú, hát rendesen felment a pumpa bennem! Menten megörülök.
- Akkor mi lesz a fiúkkal? - kérdezett rá a lényegre apa, mire fejemet felkaptam, Mr.Brush mondandójára vártam.
- Rendes esetben, egy komoly verekedést azzal szoktam jutalmazni, hogy az illetőt, jelen esetben illetőket felfüggesztem, de tekintettel arra, hogy senki nem került kórházba, s mindjárt itt az év vége, nem dobok ki senkit, azonban még egy hasonló eset, és a gyerekek repülnek - fejtette ki Mr.Brush a dolgokat. Hála a jó égnek! Így talán apa nem is lesz annyira mérges, s nem belez ki.
- Rendben, nagyon köszönjük - bólogatott Mrs. Cook, majd kezet rázott az igazgatóval, s felállt. - Akkor mi távoznánk is. Matthew gyere - ragadta meg fia kezét, s szinte kirángatta a teremből.
- Úgy vélem, ideje nekünk is menni - állt fel apu a székből, majd kezet rázott Mr.Brush-val, s kezével intett, hogy menjek ki. Futólépésben hagytam el a termet, még köszönni sem maradt időm.
Apám követett ki az irodából, de amikor kiértünk az udvarra megálltam, , s kérdően ránéztem.
- Most mit csinálsz? Indulj a kocsiba! Hazamegyünk! - lökte meg karomat, mire csak megráztam a fejemet, s beültem a gépjárműbe, miután kinyitotta az autót. Elkaptam a biztonsági övet, s becsatoltam magamat. Apa is beült, majd indított.
- Miért jó ez neked, Zayn? - szólalt meg pár perc csend után.
 -Mégis micsoda? Én semmit nem csináltam. Ha nem tudnád Matthew piszkál mindig. Egy ideig tűrtem, de ma betelt a pohár.
- Elmesélnéd részletesen mi is történt?
- Persze - sóhajtottam. - Reggel későn keltem fel, így késve értem be a suliba, az irodalom tanárom nem szólt semmit, csak egy velős megjegyzést tett arra, hogy elkéstem. Nem foglalkoztam vele, leültem a helyemre, s csöndben voltam egész órán. Eljött a szünet. Matthew odajött hozzám, s felült a padomra.  A cuccaimat ismét lelökte mint minden nap, persze ezt kísérte pár megjegyzés is. Ugyebár a padomon ült, én pedig gondoltam egyet, s lelöktem. Lerepült a padról, s székek közé esett amik a padom előtt voltak. Megnéztem, hogy jól van-e, de Ő nekem támadt, s így lett verekedés. De nem hagytam magamat, mert ha megütnek automatikusan visszaütök. 
- Soha többé nem akarok ilyet! - küldött felém apa egy gyilkos pillantást, mire csak vállat rántottam, s az ablak felé fordultam. - Ha hazaértünk bemész a házba, és beborogatod az arcodat. Rettentően csúnya, fel van dagadva.
- Jó - feleltem szinte suttogva. Az út további része csöndben telt. Apu kitett otthon, Ő pedig ment vissza a munka helyére. 
Becsoszogtam a házba, s egyenesen a konyhába vettem az irányt. Legnagyobb meglepetésemre a konyhában Liammel találtam szembe magamat, ki az asztalnál nyomkodta a laptopját. A mélyhűtőből kivettem egy zacskó borsót, s az arcomhoz szorítottam. Ezután leroskadtam egy székre, mint kiben már nincs élet, s egy hosszú sóhaj hagyta el a számat.
- Veled meg mi történt? - tátotta Liam a száját, s közben arcomat szuggerálta.

12 megjegyzés:

  1. Juj, alku ide vagy oda... Zayn apja meglehetősen... szolid volt Zayn -nel. Mattewh meg rohadjon meg. :DDD Bocs nem tudok jobbat! xD

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó....siess a kövivel.!! :)

    VálaszTörlés
  3. nagyon jó lett, nagyon siess a kövivel, mert már most türelmetlen vagyok :DD

    VálaszTörlés
  4. Iszonyatosan JÓ, miket beszélek...?! REMEK lett!:') Most délután elolvastam 2 befejezett blogodat és nagyon szeretem ahogy írsz! Nagyon-nagyon várom a kövit!:')

    VálaszTörlés
  5. Ma találtam rá a blogodra és egyszerűen imádom. Nagyon eredeti és ez tetszik. Kìváncsian várom a folytatást.:)) xxx

    VálaszTörlés
  6. Szia :)
    Tök jó rész lett remélem azért Zaynek is hittek. :))
    Várom a kövit. :P
    puszi: Petra♥

    VálaszTörlés
  7. Wíííííí nagyon jóó lett!!! Köviit gyorsaaan!! <3333

    VálaszTörlés
  8. Szia.! :-)))
    Iszonyatosan imádom a blogod....Nagyon RÖVID időn belül a köviiiit.! <3 <3

    VálaszTörlés
  9. Jujjj nagyon tetszik :)) gyorsan kövit!;) most talaltam ra a blogjaidra es olvasom vegig őket :D

    VálaszTörlés
  10. Áááááááááá nagon jó lett *________*
    Siess a kövivel:)
    Ui:Úgy sajnálom szegénykémet,h ilyen "élete" van:(

    VálaszTörlés
  11. Van számodra egy díjjam :) http://tiltottszerelemjustinzaynlixialison.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  12. szia :) nekem is van számodra egy díjjam :) http://onedirectionzaynmaliksweetmoments.blogspot.hu/

    VálaszTörlés