2013. május 22., szerda

05.Egy meglehetősen lágy dallam .


Aloha! Itt is van az új fejezet! Tudom, nincs péntek, s nem is előrehozott résszel érkeztem, hanem saját akaratomból egy ajándék résszel. Rettentően örültem a 38 feliratkozónak, s a 10 megjegyzésnek ami összegyűlt! Remek hírem van! Ezentúl szerintem nem csak péntekenként lesz rész, hanem sűrűbben, mert hamarosan elérkezik a szünidő, a nyár! Alig várom, ugye Ti is? Reményeim szerint írtok nekem megjegyzéseket, s feliratkoztok!  A fejezet végén lehet pipálgatni! Tetszik, illetve nem tetszik gombokat kitettem!
Jó olvasást! 



ZAYN MALIK


***

  Amikor az óra fél nyolcat ütött, s a szél gyengéden meglobogtatta a fák leveleit, a házunk megtelt zajjal, s hangos duruzsolás hallatszott fel a pincéből. A fiúk elhatározásukhoz híven, belevágtak a zenélésbe, azon belül a legelső próbájukba. 
Szokásomhoz híven tágasra nyitottam az ablakom, majd felkapaszkodtam a faágamra. Próbáltam minél halkabban mászni, nehogy meghalljanak, esetleg a megreccsenjen a faág. Az kéne még, hogy észre vegyenek. Mekkora egy barom vagy Zayn! - korholtam magamat gondolatban. - Mégis hogy vennének észre, ha Te a fa tetején mászkálsz, míg Ők a pincében vannak?! Szinte homlokon csaptam magamat esetlenségemen, majd leugrottam a legalacsonyabb ágról. Enyhe puffanással értem földet. Kapucnimat a fejemre húztam, hátha sikerül beleolvadnom a környezetembe. 
Két tervem van. Bizonyos "A", és "B". Az "A" terv azt foglalja magába, hogy besurranok a pince nyitott ablakán, s elbújok a szekrény mögött. Ha ez kudarca fullad, marad a "B" terv, ami úgy szól, hogy fának álcázva magamat az ablak alá állok, hogy halljak valamit, ha már nem látom mi történik. Való igaz, a "B" terv baromság, így imádkozom, hogy sikerüljön az "A". 
Nesztelen léptekkel settenkedtem a pince ablaka felé. Mihelyt odaértem meglepetten észleltem, hogy csukva van. A rohadt életbe! Csalódottan indultam vissza a fa felé, hogy felmásszak, majd újra a szobámban találjam magamat. Azonban, amikor fel akartam kapaszkodni a fára eszembe ötlött egy valami, amit még nem próbáltam. Szinte szökdécselve futottam vissza az ablakhoz, hogy megpróbáljam kinyitni, hátha csak be van hajtva. Tenyereimet a hideg üveghez nyomtam, s lesújtva tapasztaltam; igazam lett. Az ablak valóban csak be volt hajtva. Máskor jobban utána kéne néznem a dolgoknak. 
A vigyor az arcomról levakarhatatlan volt, úgy csusszantam be az ablakon.A lábam valami puhát érintett, s kelleténél magasabban voltam, így remek rálátásom nyílt  a testvéreimre, s egy idegen srácra, kik a pince közepén álltak, kezeikben mikrofonokkal. Harry az egyik hangfalnak dőlve nézegette körmeit, még így is milyen flegma tud lenni, pedig még meg sem szólalt. Csak engem idegesít?! Liam a kezében tartott mikrofonnal babrált, miközben Louis utasításokkal látta el az ismeretlen fiút. Bozontos szőke haja rendezetlenül, kócosan pihent a fején, arcát, sajnos nem láttam, így nem állt módomban jobban szemügyre venni. Lehet, hogy hasonlít Niallra.
Perceken belül észbe kaptam, s lebuktam a szekrény mögé. Eléggé gáz lenne, ha most kapnának el amikor már célban vagyok, lehet, hogy Harry még meg is verne. Simán kinézem belőle.
Négykézláb másztam végig a magas szekrény mögötti szivacsokon. Ezek vajon hogy kerültek ide? Tavaly még nem voltak itt. Amint elértem a szivacs végét leléptem a puha anyagról a kemény talajra, s kikukucskáltam a szekrény mögül. Hála Istennek a szekrény hosszabb a szivacsoknál, így nyugodtan figyelhettem az öt srácot. Még mindig tanácskoztak.
- Most akkor Ne-Yo So sick című száma legyen, vagy más? - csattant fel idegesen Harold, majd közelebb ment Niall-hez, s könyökét a vállára támasztotta. 
- Ne már, utálom azt a számot - húzta a száját Niall, majd jobb kezével a hajába túrt.
- Szerintem legyen a Titanic - röhögött fel az ismeretlen szőke. Jaj, de kis poénos. Egy igazi humor zsák - zsörtölődtem csöndben. 
- Persze, Conor. Valószínű, hogy azt fogok énekelni - fonta karba kezeit mellkasán Liam. Á, szóval Conor, a szőke neve. 
- Akkor találj Te ki valamit  - ingatta mutatóujját Conor, majd kezeit csípőre vágta. Te jó ég! Ez valami transzvesztita, vagy meleg? Komolyan, úgy viselkedik. Engem idegesít már most. Egy ép elméjű nem hadonászik, mint egy fogyatékos. Honnan szalasztották ezt az alakot? Elmegyógyintézetből?
- Justin Bieber? - vetette fel ötletét Niall, majd fejét lehajtotta, amikor a másik négy fiú hangos hurrogásba kezdett. Sajnos, nem tudtam megsajnálni, túl sok rosszat tett ellenem. Belül, talán még kárörvendően felkacagott egy hang, s ujjal mutogatott Niall-re: Szenvedjen csak! 
- Szerintem legyen a Backstreet Boys I want it that way című száma. Az kellően lassú, s illik hozzánk - fejtette ki Liam is a véleményét, majd megköszörülte a torkát, s a pince sarkában lévő asztalról leemelt öt papírt, s szétosztotta, egyet pedig magánál tartott. - Készültem előre. A szöveg név szerint kinyomtatva. Remélem minden érthető.
- Az - bólogattak a többiek, majd Liam megropogtatta ujjait, s a mikrofon elé lépett.
- Akkor kezdjük el - jelentette ki, majd az asztal mellett elhelyezkedő hifihez lépett, és betett egy CD lemezt. Megnyomta a Play gombot, majd a mikrofont a szájához emelte. 
Egy meglehetősen lágy dallam szólalt meg. A rövidke bejátszás után Liam kedves hangja szólalt meg. Hangja szinte simogatta fülemet. Hogy lehet ennyire jól énekelni? Sosem értettem, s talán sosem fogom megérteni, illetve megtapasztalni milyen tisztán, s jól énekelni. Minden hangot a helyére pakolni, s a szavakat úgy kiejteni, hogy mindenki értse. 
Liam után Harrynek kellett volna énekelni, de miután kiénekelte az első hangot, idegesen ugrott egyet, majd a mikrofont  a földhöz vágta, s sértődötten leült a földre, mint valami óvodás. Milyen gyerekes, egyszerűen felfoghatatlan, amit művel. Hogy bírnak együtt dolgozni vele? Nem, mintha a többiekkel jobb lenne a kapcsolatom, de Harry, Harry a legutálatosabb az összes közül. 
- Most meg mi a baj? - érdeklődött, igencsak normális hangnemben Liam, mire Harry megrántotta a vállát, majd felállt. Ugyan mi értelme volt ennek a kitörésnek?
- Az a baj, hogy ideges vagyok, és nem tudok énekelni. ezelőtt sosem énekeltem - tördelte kezeit, majd a mikrofont kezdte szorongatni.
- Ne viccelj már! - tárta ki kezeit Louis, majd elmosolyodott. - Mi is most csinálunk először ilyet! Sikerülni fog Harry! - bíztatta tovább.
- Jó - sóhajtott egyet Harold, majd vállait megemelte, s kihúzta magát. - Akkor még egyszer!
Liam engedelmesen indította a zenét, majd újra dalra fakadt. ezúttal Harry sem volt rest. Sikerült kiénekelnie a hangot. Azt a mindenit! Ezt azért nem gondoltam volna! El kell ismernem, Harry egy szemét dög, de rettentően jó hangja van. Harold után Conor Louis része következett. Louisnak éles, inkább magas hangja van, ami tökéletesen illik ehhez a dalhoz. Louis szólóját Niall-é követte. Niallnek sincs rossz hangja, sőt. Legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy ennyire tehetségesek a bátyáim. Az utolsó refrén eljöttével Conor következett, Ő amolyan átfestés volt az egész dalban. Elhúzta a hangokat, s játszott velük. Sóvárogva pillantottam egy utolsót a bátyáim, s Conor felé, majd lehajtott fejjel másztam vissza a szivacsokra, hogy távozzak. Mennyire jó lenne, ha én állnék ott, s nem Conor. 
Szép álmok, Zayne ! - nevetett fel bal vállamon a kis ördög, s szinte már hasát fogta a kacagástól. Nem, nem nem, és nem! Én nem vagyok különleges, nekem nem adatott meg a tehetség. Én vagyok a család fekete báránya. 
Gondolataimba mélyedve, szaporán másztam a matracon, azonban egyszer csak eltűnt alólam a puhaság, s egy kecses bukfenccel értem földet, nem kis puffanással.
- Ki van ott? - hallottam meg Harry rekedtes hangját, majd egy pillanat múlva két zöld szempárral találtam szembe magamat. Ó mamám! Az életemnek vége! 
- Te mégis, mi a büdös francot keresel itt?! - emelte fel hangját, s lenéző pillantásokkal illetett, miközben zöld szemeivel szuggerált, csípőre tett kézzel.

8 megjegyzés:

  1. úristen:O szegény Zaynie-vel mi lesz most?:O

    VálaszTörlés
  2. ne mááááár.:ooo itt kell befejezni?._. komolyan?:D pedig már kezdtem örülni, hogy Zayn megússza ezt szívás nélkül!:/ :$ mindegy.. kövit!*-*

    VálaszTörlés
  3. Jaj Harold én úgy haragszom rád! Olyan szívtelen vagy szegény gyermekkel! Hát ezt érdemli a drága?

    VálaszTörlés
  4. Ej ha! Nagyon jó lett! Mint az eddigiek is. Most mi lesz Zayn-nel? Gondolom Harry rendesen le fogja cseszni, és utána elég sok rémálma lesz szegény fiatal srácnak.... De azért reménykedek, hogy nem lesz nagy a baj és Liam megmenekíti valahogy....
    Majd minden kiderül....
    Már nagyon várom a folytatást!

    VálaszTörlés
  5. bakker zayn. kicsit ovatosabb is lehettel volna :D kivancsi vagyok hogy harry mit fog vele muvelni. ha negveri vagy valami ilyesmi akkor megkeresem es kitekerem a csinos nyakat :D

    VálaszTörlés
  6. Először is szia! Nem írtam még neked, eddig csak csöndes megfigyelőként tevékenykedtem. Kíváncsi voltam, mit hozol ki a sztoriból, és be kell valljam, nagyon tetszik! Csak így tovább :) xx

    VálaszTörlés
  7. Szia!
    Elkészült a kritikád.:
    http://kerjkritikattolunk.blogspot.hu/2013/05/36-kritika.html

    VálaszTörlés
  8. Szia :)
    Nagyon jó rész lett. :P
    Kíváncsi vagyok mit fog csinálni Harry...
    puszi: Petra

    VálaszTörlés