2013. augusztus 7., szerda

25. Lépj a gázra, mielőtt megállít!

Sziasztok!
Patricia Freelove vagyok, -Seres Patrícia- Facebookról ismerős lehetek, fertőzlek titeket hülyeségeimmel Lizmó csoportjában, az ő örömére.
Mivel a Drága Írónőnk gólyatáborban, ezért megkért -na jó, én jelentkeztem- hogy kirakjam a friss részt. Biztosíthatlak benneteket, hogy nagyon- nagyon jó rész lett, mint mindig. :)
Ja, még annyit, hogy vegyetek elő egy 100 -as papírzsepit.

UI.: Úgy gondolom, hogy mivel Lizi táborban van, ezért meg kellene lepnünk, és összekéne hoznunk egy szép számú kommentet. Mivel sokan vagyunk, meg merem kockáztatni, az 50 pipát és megjegyzést. Megtudjuk csinálni? Én kérem, nem Lizi. Azért kérem, hogy örömet okozzunk, neki (: Gyerünk Linzerek!

Jó olvasást, mindkettőnktől! :D

Love ya, Lizi és Patricia F.





ZAYN MALIK  
/2010.06.12.,szerda/
***

 Csak bámultam a semmibe meredten, mint valami élőhalott, figyeltem, ahogy a madarak köröznek az égen, s boldogan csicseregve szállnak messzi vidékre. Kezemben egy levelet tartottam, azt tépkedtem unalmamban. Ismét, egy értelmetlenül eltöltött délután a fámon. A szívemhez nőtt ez az élőlény az évek alatt, itt mindig nyugalom van, kiszakadhatok a hétköznapok zajos valójából. Töprenghetek magamban a nagyvilág szokványos történésein, miközben figyelhetem a vidám fecskéket, akik kedvükre repkedhetnek az égszínkék égbolton.
Ismét egy mély, fájdalmas sóhaj szakadt fel a tüdőmből, mint mindig az elmúlt hét alatt, amikor újra, meg újra lejátszottam a fejemben, édesanyánkkal való vitát, illetve a ránk szabott büntetést. 
Holnap után lenne a meghallgatás, ahova már csak epekedhetünk. Jobban mondva, csak epekedhetnek, engem csak magával sodortak, és belevittek volna a jóba. 
Sajnálom a testvéreimet azért… Harry eltorzult arca, Liam megsemmisül tekintete, Niall értetlen fejcsóválása, s végül Louis mérges ábrázata. Lou, s Niall miattunk szívnak, miattunk kell felhagyniuk az álmaikkal, és beletörődni, hogy „igen, ezek az Istentelenek ezt is tönkretették”. Érdekes módon Niall nem volt paprikás, megértette, és elfogadta. Nem volt mérges Harryre, Liamre, se rám – ami elég nagy szó. 
Volt időm elgondolkodni szőke bátyámon, s rájönni, hogy Niall egyáltalán nem olyan, amilyennek ismertem. Egy rendes, kedves, és megértő fiú, aki soha nem lenne képes kimutatni az érzéseit, még akkor sem, ha rettentően össze van törve.
 - Zayn! – szakította félbe elmélkedésemet egy ismerős hang.
Tekintetemet a fa alatt álló Niallre kaptam, ki világos tincsei közé túrva, tenyerével napellenzőt tartva magának méregetette fán csücsülő alakom. Mintha meghallotta volna gondolatmenetemet. Hihetetlen!
- Mi az? – kérdeztem vissza barátságos hangnemben. 
- Harry beszélni szeretne velünk. Azt mondja, életbevágó! Gondoltam szólok! Találkozó húsz másodperc múlva nála!  – mosolyodott el, majd kezével intett egyet, s elkocogott a ház ajtaja felé. De kis szellemes valaki! 
Hümmögve másztam vissza „bunkerembe”, onnan pedig kirontva sürgősen Harry szobájába szaladtam a bejáratot rendesen becsapva magam után.
 - Üldöznek? – húzta fel vastag szemöldökét Liam.
- Ja, nem, csak időn belül akartam maradni – rántottam meg vállamat, majd a fal mentén lecsúszva foglaltam helyet egy szennyes kupacon.
- Miről beszélsz?
- Niall azt mondta, húsz másodpercem van – tártam szét karjaimat, hogy megerősítsem mondandómat.
- Ez hülye – nevetett fel Louis.
- És merre is van ez a bizonyos hülye? – érdeklődött kezeit dörzsölgetve Harold.
- Szerintem anyu befogta.
- Nem, még nem fogtak be – tárult ki barna faszerkezet, s jelent meg Niall kezében egy tálca gyümölccsel. – Anyu szó szerint rám tukmálta, hogy osszam szét, mert ránk fér a fogyókúra – emelte meg a tálcát, majd letette Harry éjjeli szekrényére. Míg Niall a „gyümölcsös tállal” kötötte le a figyelmét, Harry kulcsra zárta ajtaját, hogy még véletlenül se törjön ránk édesanyánk, ki szerintem már kezd beleőrülni a munkájába. Mi ez a fogyózás nála? Értem én, hogy magának jó alakot akar, de szerintem mi tökéletes testsúlyban vagyunk.
- Anyu szerintem lassan belebetegszik ebbe. Kivett egy kis szabadságot, erre egész nap takarít, ahelyett, hogy pihenne. Aggódom érte – rágcsálta ajkait Liam. Tipikus. Lassan már az anyja felett is apáskodni szeretne, bár ez egy remek tulajdonság. Egyszer remek apa lesz belőle az száz.
- Most megfogsz erőszakolni minket, vagy minek zártad be? – tágultak ki Louis pupillái Harry mozdulatára.
- Ő, nem valószínű – felelt göndör bátyám, majd az ágyán tökörülésben helyezte magát kényelembe. – Fú, nem tervezem sokáig húzni, ezért azonnal a tárgyra térek.
- Hajrá – vágott a szavába Niall.
- Ha engednéd, hogy végigmondjam! 
- Bocs! Bocs, hogy élek. – Erre Harry csak megforgatta zöld szemeit, majd újra ömleni kezdtek belőle a szavak:
- Először is szeretnék bocsánatot kérni. Elbasztam, tudom. 
- Vigyázz a szádra, öcsi! – vágott Harry fürtös fejéhez Liam egy alsónadrágot, mire Harry orrlyukai kitágultak, talán egy vérszomjad bikához tudtam volna hasonlítani ezzel a kinézetével.
 - Had mondja már! – csapott a firkás íróasztalra Louis, majd a görgős széken közelebb gurult az ágyhoz.
- Szóval ott tartottam, hogy elnézést akartam kérni Zayn. Ne haragudj, hogy így beárultalak, de nem tehettem mást.
- Hagyjuk. Nem haragszom... – Egy pillantás erejéig ránéztem, majd vissza a földre. - annyira.
- Oké, akkor ezt megbeszéltük. Majd kiengesztellek. 
- Alig várom.
- Kuss, most én dumálok! – Durván vágta hozzám a szavait.
-  Jézus, az ablakon nem akarsz kidobni?
- Kiesel Te magadtól is – kacagott fel szarkasztikus kérdésemen, majd folytatta. – Szerintem ezt a büntetést nem is a rosszaságaink miatt kaptuk. Egyszerűen csak nem bírják elviselni, hogy önállósulni akarunk.
- Ezt honnan veszed? – Niall ismét belekotyogott.
- Ezt gondolom, Niall. Lehet nem igaz, ez az én személyes véleményem – bólogatott nagyban, majd beletúrt a hajába. Családi szokás ismét előbújt belőle.
- Oké, na, tovább – sürgette Niall.
- Elhatároztam, hogy nem fogjuk eldobni ezt a lehetőséget. Egyszer elkezdtük, akkor be is fejezzük! Nem azért gyakoroltuk ki a belünket is, hogy feladjuk. Csak a gyengék adják fel. Ha törik, ha szakad, mi eljutunk abba a műsorba, és szerepelni fogunk. Gondoskodom róla – Hangja a mondat végére suttogásba fulladt. – Én nagyon szeretném ezt, és ismerlek már annyira Titeket, hogy tudjam, nektek is egy törés volt, amikor anyu megtiltotta.
- Persze, hogy szeretnénk – csillantak fel Liam barna íriszei, s boldogan pásztázta körbe a helységet.
- Ideje megvalósítani az elképzeléseinket. Nem fognak az utunkba állni némi kis büntetéssel! - szónokolt Harry.
- És ezt, hogy gondoltad, Hazz? – lelkesedett Lou.
- Elszökünk, még ma – jelentette ki nemes egyszerűséggel. – Anyuci a reggel folyamán azt mondta, ma átmegy a szomszédba a barátnőjéhez, és együtt fognak valami recepten ügyködni. Akkor jön el a mi időnk! Anyu elmegy, mi pedig kipakolunk a kocsiba, és már úton is vagyunk London felé.
- És mégis miből? – tettem fel a következő kérdést.
- Nekem van megtakarított pénzem – villantott egy ezer wattos mosolyt Niall.
- Nekem meg bankszámlám, ahogy neki is – bökött Louis komoran Liam felé, ki csak egy aranyos mosoly kíséretében bólintott.
- Oké, de egy jó ideje nem is gyakoroltunk. Nem is tudom a dalt – haraptam el a mondatom végét.
- Akkor irány magolni! Senki sem akadályoz meg benne.
- Tuti nem.
- De Zayn, mész! – körzött az ujjával a levegőben Louis.
- Na álljon meg a menet! Elvileg én teszek itt szívességet nektek!
- Azt hittem, ezen már rég túl vagyunk – fordult felém Liam kobakját kicsit oldalra döntve.
- Ezt meg hogy érted?
- Azt hittük, Te is szeretnéd. 
- Nem arról van szó, hogy nem, de még hozzá kell szoknom a kialakult helyzethez, oké? – néztem bele egyenként a különböző színű szempárokba.
- Jó – jött az egységes válasz.
- Szerintem amúgy tudod Te a szöveget, csak kéreted magad – csapta össze a tenyereit Liam.
- Elég ebből! Zayn rengeteg időd lesz az út alatt gyakorolni a szöveget. Kiírtam cédére a dalt, minden oké lesz. Majd felváltva vezetnek a srácok, és odafelé végig énekelünk.
- Amúgy ütős ötlet – szökkent Harry mellé Niall, s lepacsiztak. Megmosolyogtatott a tény, hogy Harold végre valami értelmessel rukkolt elő. Már értem min filózott annyira elmélyülten mindig ebéd közben.
- Mostantól kódokban beszélünk, hogy még csak a lebukás veszélye se fenyegessen. Amikor azt kiáltom „rohamra” akkor mindenki rohan a kocsihoz a bőröndjével. Ha azt üvöltöm „narancs” akkor anyu a közelben van, és azonnal el kell dugni a bőröndöt. Egyenként fogunk bevonulni az elkövetkezendő egy órában mindenkihez, és segítünk neki pakolni. Én leszek aki mindig őrködik. És most, gyerünk – ugrott fel Harry, s rántotta elő bőröndjét. – Liam megtennéd, hogy figyelsz?
- Aha – surrant ki bátyám az ajtón, résnyire nyitva hagyva azt. Harry szélsebesen rángatta ki a ruháit a szekrényből, s dobálta bele a bőröndbe őket.  
Nevetve figyeltem műveletét, ugyanis vicces látványt nyújtott egy szaladgáló Harold az ágy és a szekrény között. 
Azonban a jelenet már nem volt annyira poénos, mikor én rohangáltam, és kapkodtam a saját kuckómban, s ők röhögtek én rajtam.
 - Narancs! – ordított Harry. – Narancs, amit úgy szeretek! Ugye Te is anyuci?
Liammel összenéztünk, s egyszerre pattantunk, hogy bedobjuk a bőröndömet az ágy alá.
- Mi folyik ott bent?
- A csap – improvizált Harry, mire Louisból egy eszeveszett, sírós hahotázás tört elő.
- Louis? Mit műveltek?
Egy hirtelen ötlettől vezérelve siettem a szekrényemhez, és húztam elő egy rajzlapot, és egy ceruzát, majd alátétnek, hogy legyen min rajzolni egy vastag könyvet. Bal kezembe fogtam a cuccokat, míg a jobbal Liamet az ágyamra löktem.
- Ülj modellt! – suttogtam neki hadarva. Hátráltam pár lépést, majd rajzolni kezdtem. Gyorsan megrajzoltam a fejformát, majd a szemeket, hogy hihető magyarázattal rukkoljunk elő.
- Bemegyek! – Ekkor tört be anyu, majd tekintetével körbejárta a szobám.
- Rajzolunk – feleltem csöndesen. – Most épp Liam a modellem.
- Ó, legalább valami értelmeset is műveltek – csapta össze tenyereit. – Nos fiúkáim, én most távozom, estefelé jövök. Jók legyetek – lehelt Niall arcára egy puszit, és összeborzolta a hajamat.
- Szia, anyuci! – simította meg a vállát Harry, s mosolyogva figyelte, hogy miként hagyja el az emeletet, majd a házat. - Zayn, bepakoltál?
- Te nem is rajzolsz rosszul! – tépte ki kezeim közül a „gyorsrajzot” Niall.
- Kit érdekel most, hogy rajzol? Hm, tényleg nem lett rossz – villant meg Harry szeme, majd szélsebesen kirontott a szobából.

***

- Mindenki betette a csomagját? – tette fel Harry ugyan azt a kérdést, már vagy hatodjára.
- Be! – Kórusban feleltünk az ismételten elhangzott kérdésre.
- Akkor indulás! – csettintett egyet, majd egy göndröcskés vigyor kíséretében beült az anyósülésre. Liam vezetett, míg én, Louis, és Niall hátul ültünk. 
A motor felzúgott, de abban a pillanatban, amikor Liam a sebváltóra tette a kezét, egy arrogáns ordítás hangzott fel.
 - Gyerekek! Hova mentek? – futott a gépjármű felé anyu, kicsit sem barátságos ábrázattal.
- Lépj a gázra, mielőtt megállít! – Liam nem habozott, erősen rányomott a pedálra, az autónk pedig kerék csikorgatva maga mögött hagyta az otthonunkat.
 

50 megjegyzés:

  1. Oh, drágám, nem baj, hogy én már elmondtam a véleményemet, a komment is kell ;)

    I.M.Á.D.T.A.M!!!
    Jobban nem is tudnám kifejezni magamat! :) Meg már úgy is hallottad a teljes verziót! :D

    Ölel,
    Patricia F.

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon jó azt a ...... ez nagyon jó!!!!

    VálaszTörlés
  3. xdxdxd menekülnek :D nagyonjóóó *-*-* :)

    VálaszTörlés
  4. Hello!

    Életemben először írok neked kommentet, a meglepetés miatt.:) Szóval...nagyon, de nagyon jó rész lett!! Tetszik, hogy már minden rendben Zayn és a többiek között, békésebb a történet így. Izgalommal várom a következő részt!

    Ölel, Abbie Brightmore

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, de tényleg nagyon köszönöm, hogy írtál! :) Rettentően sokat jelent:)

      Törlés
  5. Imádom???? Az nem kifejezes! Erre nincsenek szavak *-* ha abba mered hagyni.....
    Ez egy végtelenig írodó történet :D (amúgy ez a mondat értelmes? xd)
    Ui.: TE vagy az író Hi-Hi <3
    xxMaya*-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira aranyos vagy! :) El sem hiszed mennyire jól esnek ezek a szavak. Úgy megölelgetnélek, de komolyan:)
      Hm, végtelenekig íródó történet.. jézusom, igen számomra van jelentése, és mindjárt sírok, mert mindjárt vége, és utálom a befejezéseket, és úristen. (Nos ez a nem értelmes mondat, de kivagyok sajnálom.)

      Törlés
  6. Egyszerűen szólva...IMÁDTAM!
    Nagyon jó részre sikeredett :D
    Várom a folytatást c: xx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönömk:)
      Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet..
      Ígérem, nagyon sietek a folytatással..:)

      Törlés
  7. Imádomm! :DD Nagyon jó lett! :)) Várom a folytatást ;) ♥ :))

    VálaszTörlés
  8. Ez nagyon izgi volt. Még jó, hogy nem ütöttek el valakit az induláskor :P
    Várom a kövit

    xoxo Jule

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Nos, az lett volna valami, ha elcsapnak valamit... habár, hogy így mondod..:D

      Törlés
  9. azt a kurva kibaszott élet, hogy Lizinek itt kellett abbahagynia.:o szívrohamot fogok kapni a sok izgalomtól. XD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos, mint mondtam már, imádom a csattantós végeket.:)

      Törlés
  10. Ez nagyon jó rész lett , gyorsan kövit !!!!!!

    VálaszTörlés
  11. Nagyon jó rész lett mint mindig így tovább :):-)

    VálaszTörlés
  12. Nagyon jó lett, de mért pont most kellett abbahagyni. Remélem hamar jön majd a kövi. Ezt a részt egyszerűen IMÁDTAM!!! Habár melyiket nem?

    VálaszTörlés
  13. Drága L.T.P.~!
    Nagyon jó lett *-* izgalmas az biztos :) Gratulálok a tehetségedhez!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira cuki vagy, olyan hálás vagyok ezért:)

      Törlés
  14. a csapos résznél én is röhögtem :DDD

    és igen, mindig a csattanónál kell abbahagyni ;)

    VálaszTörlés
  15. nagyon jó lett ♥ imádom siess a kövivel :))

    VálaszTörlés
  16. Vííííííííííííííí...nagyon várom a kövit *o*♥

    VálaszTörlés
  17. Woháà imádtam.:)<3<3<3<3

    VálaszTörlés
  18. Mint mindig,most is fantasztikus rész lett!♥ xx

    VálaszTörlés
  19. Imádoom*-* Naracs :DD Most lesz majd az X-Faktoros sztori,amit már nagyon várook amióta elolvastam a rövid leírást,szóvaaal siess a következővel ;)<3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen:) Körte:D:DD:D Meglátjuk mi lesz:D

      Törlés
  20. Wáóó.....*----* Ez...ez..annyira fantasztikus mondjuk mint mindig! Imádoom :* <3 Kövit!:D <3

    VálaszTörlés
  21. Úristen, hát nem jutok szóhoz. Egyszerűen per-fect. :D

    VálaszTörlés
  22. Úúú, nagyon jó rész lett!!! Én sem írtam eddig, de csak tegnap találtam rá a blogra. Olvastam egy pár soros kommentedet egy másik blognál, ami olyan művészien volt megfogalmazva, hogy muszáj volt benéznem a blogodhoz is. Hát, nem csalódtam! Iszonyat jól írsz, különleges a történet. Kíváncsian várom, hogy mi lesz ebből a szökésből és az xfactorban. Sok puszi! Rebeka

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Juj, örülök, hogy megtaláltad a blogocskámat :) Sokat jelent, hogy ennyi fejezet után képes voltál belevágni, és elolvasni! Irtó cuki vagy! :)
      Ölel, Lizi

      Törlés
  23. Szia :)
    Nagyon jó rész lett. :P
    Kíváncsi vagyok, hogy most mi lesz az anyukájuk utánnuk megy-e vagy sem. :D
    Nagyon várom a következő részt. :)
    puszi♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszönöm szépen:)
      Ezekre én is kíváncsi vagyok amúgy:D
      Sietek:)

      Törlés
  24. huh, bocsi, hogy csak most írok komit, de most tűnt fel, hogy basztam írni.. xDD mindenesetre szuper lett(bár mikor nem?? :D ) és siess a következő résszel! alig várom! :) xoxo

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ugyan, én köszönöm, hogy vetted a fáradtságot, és írtál!!:) Tudod, hogy nem kötelező írni, mégis írsz:) Imádlka, de komolyan:)

      Törlés
  25. Kedves Lizi!
    Bocsánatot szeretnék kérni, amiért csak most írok, holott réges-régen elolvastam az új részt, de nem igen jutott időm véleményezni. Most veszem a fáradságot és írok pár sort neked. :)
    Először is el kell, hogy mondjam mennyire tetszik az új trailer. Legjobban a zene fogott meg, szóval ha nagyon szépen megérlek átlinkeled? :)
    A történetre térve, számítottam erre a fordulatra, ami miatt talán jósnőnek kéne mennem, de az bűn lenne, szóval maradok átlagos, képességek nélküli lány.
    Amit talán a legjobban hiányolok tőled azok a leírások, a szép, hosszú, érzelemmel dúsított leírások. Amikor párbeszédet írsz, akkor a kötőjel után írd le, hogy milyen arckifejezéssel mondta az adott személy, és ez Zaynben milyen érzéseket váltott ki. Így legalább fejlődni fog az írásod, én pedig örülni fogok, mivel a cselekmény jól fel van építve, csak hiányzik az a plusz, amit a leírások adnak. :)
    Remélem nem sértettelek meg semmivel sem. Kíváncsian várom a következőt! xx
    Ölel,
    Sweety

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Sweety!
      Örülök, hogy őszinte voltál. Ezzel csak fejlődök. Az igazat megvallva, ezt a fejezetet kicsit összecsaptam, amit szörnyen röstellek, majd utólag belejavítgatok, hiszen egyszerűen meg akartam felelni az olvasóknak, és nem akartam, hogy kimaradjon egy rész, mert elutaztam. Ígérem, megpróbálom a leírásokat. Egyszerűen mindig eszembe jut, de nem megy.. De próbálkozom!! Tényleg próbálkozom! :)
      Ölel,
      Lizi

      Törlés